KookJij

Cabillaud en Gratin (Gegratineerde Kabeljauw)

Een heerlijk cabillaud en gratin (gegratineerde kabeljauw) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cabillaud en Gratin (Gegratineerde Kabeljauw) te bereiden

Smelt 30 gr boter in een pan en bak even de schijfjes bacon hierin aan.
Schil de aardappels en snij ze in dunne schijfjes.
Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Was en hak de peterselie en de bieslook fijn.
Zet de oven op 170 graden.
Beboter zeer ruim een diepe ovenvaste schaal en leg op de bodem het laurierblad, daarop een laagje bestaande uit de helft van de aardappels, dan de helft van de uien, een beetje peterselie en bieslook. Dan 8 (of meer) plakjes bacon en hierop de kabeljauw.
Geef over de kabeljauw de rest van de peterselie en bieslook, rest van de bacon, laagje uien en de aardappels. Zout en peper over strooien (naar smaak) en schenk er de slagroom over. Snij de rest van de boter in stukjes en verdeel deze over de oppervlakte. Schuif de schaal in de oven gedurende 55 minuten. Dan even onder de grill en serveer in de ovenschaal.

Mijn kookverhaal (G Vlashof)

De kabeljauw "versier" ik met viskruiden van Verstegen. Je kan natuurlijk ook (makkelijker) gewoon aardappelschijfjes kopen en uienringen zijn ook kant en klaar te krijgen. V.w.b. de bacon, ik haal meestal 3 pakjes bij de C-1000, bak ze aan per 2 en deel deze dan over de vis. Smaakt ietsjes lekkerder (vind ik) en het geheel is prima op smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst