KookJij

Bruine bonen met kip massala

Een heerlijk bruine bonen met kip massala recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine bonen met kip massala te bereiden

Snijd de kip in dobbelstenen van 2 cm. Bestrooien met zout en peper. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip bruin; het hoeft niet gaar te worden. De kip uit de pan scheppen en fruit in dezelfde olie de gesnipperde ui en gehakte knoflook. Als de ui glazig is, dan de garam massala toevoegen. Even laten meebakken en dan de kip er weer doorheen scheppen. Op een laag vuur bakken, totdat de massala opgenomen is in de kip. Ook de kerriepoeder nog even meebakken met de kip.

De bruine bonen afgieten en het vocht opvangen. De bonen bij de kip voegen en gedurende 5 minuten meebakken. Het vocht van de bruine bonen terug in de pan doen en ongeveer 10 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Wil je een dunnere saus dan tijdens de bereiding nog wat water toevoegen en voorzichtig omroeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Ja, dit is een mooie variant op 't oud-Hollandse bruine bonen met spek en ui (=ook zo lekker, maar wel wat calorierijker!).
;) Krijg er ook al weer trek in, dus een dezer dagen......:):) Groetjes, Tania
Anna

Anna zegt:
Nou, het was heerlijk!! De pan was zo goed als leeg:D:D Dit gaan we zeker vaker eten! Dank je!:D:D
Anna

Anna zegt:
Hoi Tania,
Ik ga dit recept zo maken, alleen dan met varkensvlees. (had ik nog in de vriezer:p)
Ben heel benieuwd;)
Groetjes,
Anna
KookJij.
Tania

Tania zegt:
Ik gebruik massala en kerrie omdat de massala die ik in huis heb weinig of geen kerrie bevat. Voor de smaak is de kerrie een lekkere toevoeging.:)
Petra

Petra zegt:
Waarom gebruik je massala én kerrie?
Tania

Tania zegt:
Dag Gerda, Ik ken het verschil tussen Tika en Garam niet maar zal eens op onderzoek uitgaan. Als eerste ga ik zaterdag (voor zover ik nu kan inschatten) met de nasiballen aan de slag. Leuk dat je zo enthousiast bent over het gerecht. Het is inderdaad altijd lekker en zo maak je 'gewoon' een beetje 'apart'. Groetjes, Tania
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Tania,
Hierbij de reacties van de fijnproevers. Bij binnenkomst, wat ruikt het lekker, ik heb de rijst gekookt, aan tafel en toen; HEERLIJK, MOET JE ECHT VAKER MAKEN. Ga ik zeker doen, maar ik ga zaterdag naar Rotterdam, daar ligt aan de Parkhaven (bij de Euromast) een Chinese boot waar een supermarkt in gevestigd is, die hebben werkelijk alles op gebied van 'exotisch' koken, daar zal ik ongetwijfeld wel garam massala kunnen kopen. Misschien kun jij het eens met Patak's proberen, eens kijken hoe jij dat vindt. In elk geval bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes Gerda :p:D:p
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Tania, het is gemaakt, ik kon geen garam massala krijgen en heb het maar vervangen door Patak's Tikka masala, maar de smaak is goed. Ik kon niet wachten want ik had de bruine bonen al gekookt en de kipfilet ontdooid, dus vandaar de andere keuze. Straks even goed doorwarmen en dan maar de reactie van de fijnproevers afwachten. Groetjes Gerda :p:p:p
sinimas64

sinimas64 zegt:
@ Spijkerjack,even naar beneden scrollen en je ziet een reactie van Tania over wat Garam Massala is, is nl al eerder gevraagd.
Ik heb het bij een toko gekocht.

Inmiddels heb ik dit overheerlijke recept al vele malen gemaakt, ook voor mijn "baas", ik werk in de thuiszorg, en iedereen geniet er met volle teugen van.
Toppie recept dus wat ons betreft :D
spijkerjack

spijkerjack zegt:
Hallo,
Het filmpje doet het niet,en wat is garam massala ?
Tania

Tania zegt:
Er hoort bij sudderen niet heel veel activiteit in de pan plaats te vinden. Licht opborrelen van hetgeen suddert zul je echter niet kunnen voorkomen.
wilma

wilma zegt:
Snap je, tania, maar wat versta jij onder sudderen? Blijven je sappen onder de 100 graden en is er geen beweging in de pan of laat jij het borrelen.
Ik heb gelezen dat bv hachee nimmer mag koken.
Tania

Tania zegt:
Je laat de bonen de laatste 10 minuten meesudderen en niet koken. D.w.z. dat je tegen de kook aanzit maar zeker niet dat je het flink door laat koken. ;)
wilma

wilma zegt:
Wanneer je bruine bonen uit een pot 15 minuten laat koken wordt het een prutje, ik zou ze op het laatst toevoegen en alleen warm laten worden:)
marianne9

marianne9 zegt:
Kende de combi van kip met bruine bonen nog niet, maar ga het zeker uitproberen.