KookJij

Bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch)

Een heerlijk bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wilson
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolballetjes in tomatensaus (vegetarisch) te bereiden

Breng de tomaten in sausapan aan de kook.
Voeg suiker, laurierblad, paprika, boter en basilicum toe.
Laat mengsel onafgedekt inkoken tot de helft.
Op smaak brengen met z/p en warm houden.
Voor de balletjes:
rasp de bloemkool fijn (vlak voor het bereiden), voeg meel, kruiden en ei toe.
Naar smaak kruiden.
Goed roeren.
Verwarm de geklaarde boter in een diepe rechte pan.
Kneed het bloemkoolmengsel tot balletjes.
Bak ze in kleine hoeveelheden stevig en bruin.
Giet de hete tomatensaus over de balletjes en laat intrekken.
Serveren.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Hoeveelheden kloppen aardig.
Ik hou niet zo van bloemkool, maar dit is erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Met aardappels is lekker. Succes Hans de Vos.
n.koenders

n.koenders zegt:
Waar kan je dit gerecht het lekkerst mee combineren: rijst, pasta of (gebakken) aardappelen?