KookJij

Bleekselderij op Portugese wijze

Een heerlijk bleekselderij op portugese wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bleekselderij op Portugese wijze te bereiden

Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 10 cm. Kook deze in 10 min. in water met zout. Afgieten en koud laten worden. De boter smelten en de gehakte ui glazig fruiten, samen met de in plakjes gesneden wortel. Voeg de stukjes tomaat toe en stuif de bloem er overheen. Doe de bouillon erbij. Als er een glad sausje is ontstaan, de bleekselderij toevoegen. Laat alles een 1/2 uurtje zachtjes stoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Peter van Santen

Peter van Santen zegt:
Een eventueel restje is goed te gebruiken op een bruine boterham, sap weg laten lopen, geraspe kaas er over en de oven in, heerlijk!!!!
trudy

trudy zegt:
heerlijk dit recept...
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Rijst, aardappelpuree of wat je maar lekker vindt
riet vloemans

riet vloemans zegt:
wat eten we bij deze bleekselderij ?