KookJij

Bisque van garnalen met rouille

Een heerlijk bisque van garnalen met rouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bisque van garnalen met rouille te bereiden

Begin met het snijden van ui, prei en bleekselderij in blokjes en fruit de groenten in een ruime soeppan in een scheutje olijfolie. Fruit op het laatst de fijngehakte knoflook mee. Hak de ongepelde garnalen in de keukenmachine grof. Voeg ze toe aan de gefruite groenten en laat ze 8-10 minuten meebakken. Doe er dan paprikapoeder en tomatenpuree bij, roer dat door en giet de brandy erbij. Roer de bloem erdoorheen tot ze niet meer te zien is. Giet de bouillon erbij en voeg het bouquet garni toe. Roer even door, zet het deksel op de pan en laat de soep 45 min. zachtjes koken. Roer zo nu en dan over de bodem. Passeer de soep door een puntzeef en druk het residu goed aan, zodat al het vocht eruit is. Breng op smaak met peper en zout en bindt de soep licht met een allesbinder. Rooster plakken stokbrood in de oven. Doe er rouille op en leg in het midden van voorverwarmde borden of koppen. Giet de soep erlangs en strooi er fijngehakte peterselie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ria

Ria zegt:
Tip voor kerstdiner!
Wouter Udo

Wouter Udo zegt:
Ik ben echt heel erg gevlijd dat je mijn recept publiceert, maar zet er dan tenminste de oorsprong bij: Kookstudio Udo , www.kookstudio.nl
Zeeweg 4
2586 AK Den Haag
franeke

franeke zegt:
ik heb met het nieuwjaarsfeest ook een garnaalsoep gemaakt...ze was héél lekker van smaak maar ik vond dat de gemixte garnaaltjes steeds terug naar de bodem zonken en dat vond ik jamer aan die soep..ik zie nu dat u ze door een puntzeef giet en dat zal misschien een oplossing voor mijn probleem kunnen zijn!
dank u voor de tip !
;)franeke