KookJij

Birijan

Een heerlijk birijan recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: xxx personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron: schoonoeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Birijan te bereiden

Kook de kip of het vlees eerst gaar in water met bouillonblokje of vegeta laat dit een poosje staan, zodat alle smaken in de bouillon trekken. Fruit een ui of 2 naar smaak en knoflook tot het een beetje glazig is. Voeg dan 3 kopjes rijst toe, bak dit ook even mee samen met wat paprikapoeder, olie en kruiden. Doe dit mengsel in een bakblik of tepsija (rond bakblik) en doe er de gesneden wortel bij. Dan de bouillon van het gekookte vlees bij het rijstmengsel doen tot het goed onder staat. Dek af met alu-folie op en zet het in de oven op 180°C. Laat het gaar worden maar kijk wel iedere keer of er bouillon bij moet. Evt. na nakruiden. Als het rijstmengsel gaar is folie eraf en de kip of vlees erbij doen en nog in de oven nabruinen en kruiden.

Mijn kookverhaal (rita)

Lekker recept uit Novi Pazar, heerlijk met geraspte komkommer met youghurt en knoflook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst