KookJij

Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst

Groene kool (of savooiekool) is in Nederland niet overal verkrijgbaar. In Duitsland wordt deze kol erg veel gegeten (Wirsing). De ovenschotel is erg lekker en weer eens iets ander door de toevoeging van de rijst in plaats van aardappel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst te bereiden

  1. Snij de groene kool in hele fijne reepjes.
  2. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. . Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin e blokjes mager gerookt spek knapperig. Haal het spek uit de pan. Roerbak in het overgebleven vet het gehakt rul. Doe de uien en de knoflook erbij en bak even mee. Maak op smaak met zout en peper.
  5. Haal het gehakt uit de pan en zet ook apart.
  6. Roerbak in de rest van de olie de groene kool met de kummelzaadjes in 10 minuten beetgaar.
  7. Roer de zure room door de groene kool en breng op smaak met zout en peper.
  8. Meng de blokjes mager rookspek met het paprikapoeder door de gekookte rijst.
  9. Oven voorverwarmen tot 200 graden boven- en onder-warmte.
  10. Leg onder in de ovenschaal eerst de groene kool, dan het gehakt en daarover de rijst.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas.
  12. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat er een bruin korstje op komen.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een lekkere ovenschotel van groene kool, ook wel savooiekool genoemd, met rijst, gehakt, spekjes en zure room.
Je kunt in plaats van rijst ook kiezen voor aardappelpuree, maar wij vinden rijst lekkerder.
Het recept komt uit Hongarije. Erg lekker en goed voor te bereiden.
Ooit ergens iets dergelijks gelezen en geprobeerd hier een eigen draai aan te geven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst