KookJij

Bami ala LEUNGÉ

Een heerlijk bami ala leungé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami ala LEUNGÉ te bereiden

Bereidingswijze dag van te voren:

Je marineert eerst het vlees (speklappen/kipfilet) met de kruiden.
Snijd het vlees in reepjes, doe ze apart in een kom.
Voeg er dan (per kom) een flinke eetlepel ketjap aan toe.
1 theelepeltje sambal en een scheutje limoensap.
Meng het vlees even door elkaar en zet het dan een nacht in de koelkast.

Het uiteindelijke bereiden:
Doe een scheutje olie (olijf) in de wok en laat dit zachtjes heet worden.
Bak nu de spekreepjes in de olie (niet te hard) tot ze goudbruin zijn.
Doe dan de kipfiletreepjes erbij.
Bak dit totdat de kipfiletreepjes gaar zijn.
Voeg dan het rookspek, ketjap ( 1 eetlepel), sambal (theelepel) en knoflook (naar smaak) toe bak dit alles (zacht) ± 10 min (goed doorroeren).
Zet nu het water op voor de bami lees pak voor bereiding.
Snijd de prei, uien en ham in reepjes en voeg dit toe aan het vlees (goed doorroeren).
Voeg de bami toe aan de wok als dit klaar is en meng dit alles goed door elkaar.
Laat het nog even een paar minuten tot rust komen en eet smakelijk.
Je kunt het serveren met een gebakken ei en atjar tjampoer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Speklapjes?? Héérlijk!!Maar de speklapjes snijd ik in kleine stukjes, meng de Verstegen-kruiden erdoor en braad ze uit totdat ze knapperig zijn. Gebruik dan géén ham,maar doe wel garnaaltjes + / of rivierkreeftjes erbij. En vóór het opdienen bosuitjes er doorheen spatelen. Ketjapsaus erbij maken en royaal seldery er door en een theelepel Surinaamse sambal (van Koningsvogel).Met de tips wordt de bami alleen maar lekkerder, toch??:p:D
Helen Pronk

Helen Pronk zegt:
Speklapjes? Yak! Voeg liever garnaaltjes c.q. rivierkreeftjes en reepjes varkensfilet toe. Ham erbij is Hollands!:o
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Eén theel. van de kruiderij is voldoende; verder kun je het jezelf wat gemakkelijk maken door een zakje Verstegen-kruiden voor speklapjes óf hamlapjes of varkensvlees te gebruiken. En dan voeg je de kruiderij-poeders toe die in het recept voorgeschreven zijn. Succes!:p:p
evers

evers zegt:
Hoeveel kruiden zijn er nodig zodat de smaak goed is?