KookJij

Amandelcréme op frambozensaus

Een heerlijk amandelcréme op frambozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelcréme op frambozensaus te bereiden

Klop in een kom of machine het eiwit samen met de suiker stevig.
Rooster de gemalen amandelen licht in de oven.
Klop de créme fraiche met de 50 gram suiker luchtig.
Verwarm de Amaretto iets en los hierin het voorgeweekte gelatineblaadje op.
Roer dit mengsel door de créme fraiche.
Roer de afgekoelde amandelen erdoor en spatel dit alles door het eiwitschuim.
Vul hiermee de vormpjes en plaats in koeling.
Pureer de frambozen ( bewaar 15 stuks voor garnering ) met de staafmixer en breng op smaak met suiker en likeur.
Zeef de puree en zet weg.
Klop de slagroom lobbig.
Smelt de couverture "au bain marie ".
Bruineer de pistachenoten licht en hak ze fijn.
Uitserveren±
Maak spiegel van saus op voorgekoeld bord en plaats de amandelcréme hierop.
Maak met papieren spuitzakjes kleine slagroombolletjes in de saus een mooie versiering.
Garneer saus af met 3 frambozen en takje mint.
Trek in groepen van 3- drie strepen chocolade.
Garneer rand van bord af met gehakte pistachenoten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst