KookJij

Aardappelpuree met spek

Een heerlijk aardappelpuree met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met spek te bereiden

Kook de aardappels op middelmatig vuur totdat deze kruimig zijn en kunt stampen.
Rul het gehakt bruin samen met de spekjes.
Voeg hierbij de in stukjes gesneden ui, knoflook. Als dit bijna klaar is kruid het met knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder de peper en zout.
Stamp de aardappelen fijn en voeg een klein scheutje melk of bouillon toe. Voeg dan het gehaktmengsel bij de aardappel incl. het vet hiervan.
Stamp dit door elkaar heen en voeg vervolgens nog wat melk of bouillon toe om het tot een purree te maken.

Mijn kookverhaal (Ryanne Looijen)

Ik vind alleen aardappelpurree maar een beetje saai en flauw van smaak. Door de spekjes, ui en knoflook krijg je er meer zout en een krachtigere smaak van.
Door te expirementeren ben ik op dit gerecht gekomen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst