KookJij

Berenjenas fritas con miel de caña

Gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop. Een specialiteit uit Andalusië die je daar werkelijk in ieder restaurantje of tapasbarretje tegenkomt. Hoe kan het ook anders dan dat we het daar tijdens onze vakantie ook hebben gegeten. De rietsuikerstroop heb ik in de koffer mee naar huis genomen met de bedoeling om dit gerecht thuis ook een keer te maken voor een tapas avondje. Als je hier geen rietsuikerstroop kunt vinden dan kun je het beste pannenkoekenstroop gebruiken. Ik heb in dit recept gewoon de eenvoudigste manier gebruikt om de aubergine schijven door de bloem te wentelen. Je kunt ze ook voor het frituren door een beslag halen. Persoonlijk vind ik de eerste manier lekkerder omdat de aubergine dan knapperiger is.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
  3. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Berenjenas fritas con miel de caña te bereiden

  1. Doe in een grote kom het water en los hier een 1 el zout in op.
  2. Snij de aubergines in plakken van ongeveer ½ centimeter en zet ze een half uur in het water.
  3. Laat de plakken goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in een pan, haal de aubergine door de bloem en bak ze ongeveer 1 minuut per kant in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Leg ze op een schaal of bord en doe er wat stroop op.
  6. Meteen uit de pan zijn ze natuurlijk het lekkerst maar even opwarmen in de oven kan ook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst