KookJij

Zuppa inglese

Een heerlijk zuppa inglese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuppa inglese te bereiden

Breng het water aan de kook. Strooi er 100 g suiker bij. Laat 1 min. sudderen. Laat ietsje afkoelen en voeg de amaretto toe. Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers wit-schuimig met 30 g suiker. Neem het vanillestokje weg en schenk de kokendhete melk in een straaltje bij de eieren. Roer voortdurend. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot de crème gebonden is. Blijf roeren en laat vooral niet koken. Schenk 2/3 van de crème in een kom. Klop de eiwitten stijf met 70 g suiker. Spatel de sneeuw luchtig door de crème in de kom.
Meng de ricotta met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de crème en de geraspte chocolade aan toe. Schik een derde van de koekjes in een grote kom. Lepel er wat suikerstroop over. Schep er de chocolade-kaas-crème op. Schik er weer een laagje koekjes op. Besprenkel met suikerstroop.
Bedek met de helft van de vanillecrème en strooi daarop de gehakte gekonfijte vruchten. Eindig met koekjes, suikerstroop en de rest van de vanillecrème. Strooi bovenop de chocoladekrullen. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 4 uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst