KookJij

Zeetongfilet met bacon

Een heerlijk zeetongfilet met bacon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetongfilet met bacon te bereiden

Was de prei en selderij in stukken, zweet aan in boter en voeg de schoongemaakte viskoppen en- graten toe, laat even sudderen en blus af met witte wijn en Nouilly prat en eventueel nog wat water.
Laat 30 min. trekken en schuim tussendoor regelmatig af.
Passeer door doek, ontvet de bouillon en kook in, tot een 1/4 liter
Voeg vervolgens de room toe en kook tot 1/3 in.
Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.
Maak intussen de aardappelpuree; kook de aardappelen en pers ze door de pureknijper.
Maak lekker smeuig met boter en wat melk.
Ontsteel en was de peterselie, droog goed af en bak kort in hete olie.
Bedek ovenplaat met aluminiumfolie, bestrijk met boter en strooi er 'n vleugje peper over.
Leg hierop de tongfilets, bestrooi wederom met 'n vleugje peper en leg hierop de baconlapjes
Bedek wederom met folie, sluit het geheel goed af en plaats in voorverwarmde oven en laat de filets gedurende 10 min. in oven van 160 graden C. gaar worden.
UITSERVEREN:
Op een voorverwarmd bord de tongfilet met bacon leggen.
Nappeer met een beetje saus en garneer af met een toef aardappelpuree.
Schijfje citroen, gebakken peterselie en enkele haricots verts.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst