Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalmpastei
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalmpastei
Een heerlijk zalmpastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalmpastei te bereiden
Kook de eieren hard in circa 6 min. Spoel ze koud, pel ze en hak ze in kleine stukjes. Bak de prei circa 5 min. in de boter. Voeg zout, peper en slagroom toe en stoof de prei nog 5-10 min. op hoog vuur tot het vocht is verdampt. Laat de prei iets afkoelen en in een zeef uitlekken. 
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20 x 40 cm. Verdeel tweederde deel van de prei over de helft van het deeg. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de prei. Verdeel hier de eieren over en dek af met de rest van de prei. Vouw het deeg over de vulling dicht.
Druk de deegranden goed op elkaar. Garneer de pastei met de rest van het deeg, plak de garnering met wat water op de pastei. Bestrijk de pastei met eidooier en bak hem op een met bakpapier beklede bakplaat 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer de pastei met bieslookroom.
									Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20 x 40 cm. Verdeel tweederde deel van de prei over de helft van het deeg. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de prei. Verdeel hier de eieren over en dek af met de rest van de prei. Vouw het deeg over de vulling dicht.
Druk de deegranden goed op elkaar. Garneer de pastei met de rest van het deeg, plak de garnering met wat water op de pastei. Bestrijk de pastei met eidooier en bak hem op een met bakpapier beklede bakplaat 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer de pastei met bieslookroom.
 
                    





 
					