KookJij

Zalmbite

Een heerlijk zalmbite recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: ca. 10-15 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen "brouwsel"
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmbite te bereiden

Meng het zalmgehakt met de ingredienten hierboven (behalve het ei en uiteraard het bladerdeeg).
Vraag me niet naar de hoeveelheid, je moet het even op eigen smaak maken. De een houdt van pittig en de ander van mild. Hou er wel rekening mee dat er geen of weinig smaak zit aan het bladerdeeg, dus kan het zalmmengsel gerust iets "pittiger" zijn.

Meng alle ingredienten goed door elkaar en laat het even staan (uurtje) zodat de smaken kunnen "kennismaken" met elkaar :-).

Ontdooi intussen 5-6 plakken bladerdeeg.
Snijd elk plakje bladerdeeg in vier gelijke stukken en rol deze met een deegroller iets uit. (niet te dun)!

Neem dan twee theelepels en een kommetje lauwwarm water waarin je de theelepels telkens kunt "dopen".
Neem een theelepel van het zalmdeeg en vorm hiervan (samen met het tweede theelepeltje) een peervormig deegstukje.
Leg op elk "vierkantje" een peertje zalmdeeg, pak twee tegenoverliggende puntjes en druk ze op elkaar.
druk met de punten van een vork de "losse kantjes" aan elkaar zodat zich een driehoekje vormt.
Bestrijk de driehoekjes met eigeel en zet ze ca. 15 min. in een oven die op 200 gr. is voorverwarmd.

Je kunt ook een hele plak bladerdeeg nemen, met meer van het zalmgehakt. Verwerk het op dezelfde manier als de hierboven genoemde hapjes en je hebt het formaat van een appelflap. Lekker als ontbijtje (verassing) op moederdag? of speciale dagen. Leef je uit!!

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Ik maak vaker per jaar "gevulde flappen", deze keer heb ik het zalmgehakt gebruikt voor hapjes. Maar zo kun je ook omgekeerd bladerdeeg gebruiken voor hapjes of extra ontbijtje als het gevuld is met bv. banaan, boeren omelet mix, ham/kaas, etc. etc.
Alle varianten kun je zelf bedenken en invullen en op smaak maken zoals jezelf wilt.
Voor kinderen bv., ze vinden het super als een "croissantje" is gevuld met banaan en poedersuiker! De poedersuiker kan over de flap, maar ook in de flap! zo is er veel mogelijk om je kids met verassing toch de vitamientjes te laten eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst