Recept
« Terug naar recepten
					
						Witlof met gerookte zalm en roerei
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witlof met gerookte zalm en roerei
Een heerlijk witlof met gerookte zalm en roerei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									de koffiekamer
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witlof met gerookte zalm en roerei te bereiden
De zalm in reepjes snijden. De witlofblaadjes wassen en uit laten lekken. De eieren loskloppen. 
De boter in een koekenpan met dikke bodem laten smelten en de eieren hierin gieten. De pan op een klein vuur zetten en blijven roeren tot de eieren beginnen te stollen (ze moeten wel smeuïg blijven).
De pan van het vuur nemen, de eieren met de room gladroeren en op smaak brengen met peper en zout. De witlofblaadjes met het roerei vullen en garneren met een reepje zalm en dille.
Leg op ieder bord vijf gevulde witlofblaadjes en garneer het geheel met gehalveerde kwarteleitjes, waarop wat zalmeitjes zijn gelegd.
									De boter in een koekenpan met dikke bodem laten smelten en de eieren hierin gieten. De pan op een klein vuur zetten en blijven roeren tot de eieren beginnen te stollen (ze moeten wel smeuïg blijven).
De pan van het vuur nemen, de eieren met de room gladroeren en op smaak brengen met peper en zout. De witlofblaadjes met het roerei vullen en garneren met een reepje zalm en dille.
Leg op ieder bord vijf gevulde witlofblaadjes en garneer het geheel met gehalveerde kwarteleitjes, waarop wat zalmeitjes zijn gelegd.
 
                    





 
					