KookJij

Witlof met gerookte zalm en roerei

Een heerlijk witlof met gerookte zalm en roerei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de koffiekamer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof met gerookte zalm en roerei te bereiden

De zalm in reepjes snijden. De witlofblaadjes wassen en uit laten lekken. De eieren loskloppen.
De boter in een koekenpan met dikke bodem laten smelten en de eieren hierin gieten. De pan op een klein vuur zetten en blijven roeren tot de eieren beginnen te stollen (ze moeten wel smeuïg blijven).
De pan van het vuur nemen, de eieren met de room gladroeren en op smaak brengen met peper en zout. De witlofblaadjes met het roerei vullen en garneren met een reepje zalm en dille.
Leg op ieder bord vijf gevulde witlofblaadjes en garneer het geheel met gehalveerde kwarteleitjes, waarop wat zalmeitjes zijn gelegd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst