KookJij

Witbrood

Een heerlijk witbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 290 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witbrood te bereiden

1. Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Los de gist en de suiker op in 200ml lauw water, giet dit in het kuiltje en meng met een beetje van de bloem. Dek de kom af en laat 45 minuten rusten op een warme plek.
2. Kneed de rest van bloem met het gistmengsel en de olie tot een soepl deeg. Dek af en laat het ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
3. Kneed het deeg snel door en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat, en laat nog ongeveer 1 uur rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 220°C en zet een schaaltje heet water op de bodem van de oven. Bak het brood 40 à 45 minuten, tot het mooi goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dag Thor, nee, ik bak zelf geen broden. Maar ik deel de recepten graag met jullie ;)
Thor

Thor zegt:
Hoi Lize ,fan van Libelle...moet toe geven ze hebben zéér goede recepten .Ik maak er regelmatig gebruik van.Bak je zelf nu ook die broden ,ik durf daar niet aan te beginnen. Als jij het aandurft ga ik er ook een bakken.:)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dat wist ik niet... bedankt voor de tip Dorry!
Dorry

Dorry zegt:
Hoi Lize
Als je half water half melk gebruikt, een klontje roomboter, een theelepeltje wijnsteenzuur wordt het brood nog lekkerder en zachter. groetjes