KookJij

Recept voor Brood: tarwe met 6 granen

Tarwe (Triticum-species) is een van de voornaamste granen waar de mensheid zich mee voedt, naast rijst en maïs. Het staat met maïs op een gedeelde eerste plaats. In Nederland werd in 2005 116.000 ha wintertarwe en ruim 20.600 ha zomertarwe geteeld. Tarwe is een zelfbestuiver.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Giet bloem in de kom van de kenwood.
    Los de gist op in een kommetje met een deel van het vocht.
    Meng deze onder de bloem met het overige vocht.
    Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
    Haal uit de kom en laat 40 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
    Kneed het deeg opnieuw, leg op bakplaat of in een beboterde bebloemde brood bakvorm.
    Laat opnieuw rijzen 60 min.
    Verwarm de oven op 230 gr bak het deeg besprenkeld met water gedurende 35 min.
    Haal uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst