KookJij

Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus

Een heerlijk wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijtingfilets met gewokte groentjes en rode-wijnsaus te bereiden


De wok-groenten in blokjes of schijfjes versnijden. Olijfolie verhitten, de fijngesneden look en sjalot in de wok even bakken, dan de wokgroenten toevoegen alles beetgaar bakken.
De rode wijn samen met de fijngesneden sjalot tot 1/3 inkoken, de kalfsfond toevoegen, nog even inkoken, zeven en de saus afwerken met een klontje boter.
De wijtingfilets op het vel bakken in olijfolie.
De wokgroentjes in het midden van het bord leggen, de wijtingfilets er op schikken en de saus er rond lepelen. Serveren met natuuraardappelen.
Voor een feestelijke versiering: het groen van prei in fijne reepjes snijden, krokant frituren op 150 °C en boven op de wijtingfilets schikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst