Recept
« Terug naar recepten
					
						Weitingbeignets
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Weitingbeignets
Een heerlijk weitingbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									14 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Les copains culinaires.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Weitingbeignets te bereiden
Laat de gist in het lauwe water oplossen. Doe voor het frituurbeslag de bloem in een schaal, maak een kuiltje in het midden en doe er het zout, olijfolie en de opgeloste gist in. Zet nu alles met een spatel of met de hand luchtig door elkaar. Laat het beslag op een lauwwarme plaats tot rust komen en rijzen. Even voor het gebruik de eiwitten zeer stijf kloppen en deze door het beslag spatelen. Doe de takjes tijm in een schaal en giet er de olie op. Laat het 10 minuten staan. Snijd de wijtingfilets in 14 lange reepjes van 30 gram elk. Laat de wijtingreepjes 1/2 uur in de tijm-marinade marineren. Laat ze dan in een zeef goed uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met wat zout en witte peper. Haal de reepjes net voor het uitserveren stuk voor stuk door het beslag en dompel ze gelijk in het hete frituurvet. Lat ze goudbruin bakken.
									 
                    




 
					