KookJij

Vis naar keuze in roomsausje met Pernod

Een heerlijk vis naar keuze in roomsausje met pernod recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: waarneming van geur en smaak in restaurant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis naar keuze in roomsausje met Pernod te bereiden

- Champignons in kleine blokjes snijden.

- Look persen of heel kleine blokjes snijden.

- Sjalotje versnipperen.

- Indien gebruik van scampis:
+ Scampi pellen en darmkanaal verwijderen.

- Scampi afkruiden. (persoonlijk: Ik kruid altijd met beetje paprikapoeder en cayennepeper in plaats van peper en zout)

- Olijfolie mooi warm laten worden en scampis toevoegen en 1 minuutje aan elke kant bakken.

-Scampi uithalen en apart houden.

- Nu een klontje boter toevoegen aan de pan om de champignonblokjes lichtbruin te kleuren.

-Daarna pan van het vuur, Pernod toevoegen, en flamberen.

- Nog even laten inkoken en dan de room toevoegen (15 cl voor een sterker smakende saus, 20/25 cl voor een eerder geparfumeerde roomsmaak).

- Even laten inkoken zodat de room kan binden.

- De scampis in de saus doen alsook de verse garnaaltjes.

-Nog even laten doorwarmen (NIET KOKEN!! anders worden de scampis en de garnalen taai).

SMAKELIJK!

Mijn kookverhaal (Pieter Vandierendonck)

Een lekker gerechtje gegeten in een restaurant en ik heb geprobeerd om de smaken en de geur van de lekkere saus te ontcijferen.
Het komt zeer goed in de buurt al is het natuurlijk niet 100 % gelijk maar toch zeer goed alternatief ;-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
Ik ging helemaal met je mee totdat ik aan "flamberen" kwam. Helaas dat gaat niet in mijn kleine keukentje. Ik ben zo'n hannes dat ik dan mijn keukentje in de fik steek ;)