KookJij

Verse tomatensoep

Een heerlijke soep van verse, Hollandse tomaten!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse tomatensoep te bereiden

Snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de tomaten en was de kruiden voor het builtje. Fruit de ui en de knoflook in de olie en de boter. Doe hierbij de tomaat, het bouillonblokje en het kruidenbuiltje en het water.
Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog 20 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Haal het builtje uit de soep. Maal het met een staafmixer geheel fijn en doe het daarna door een zeef. Breng het weer even aan de kook en breng het op smaak met zout en peper. Serveren met een scheutje room en gesnipperde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joost Dewaide

Joost Dewaide zegt:
Heerlijk recept. Ik had 4 kilo tomaten uit eigen tuin, onbespoten. Geweldige soep gemaakt. We hebben nog diverse porties in de vriezer liggen. Houdt zich prima en is daarna ook nog lekker.
sabine

sabine zegt:
superr lekker:p:p:p
het beste gerecht ooit!!
Bep Massop

Bep Massop zegt:
Klinkt heel erg lekker. Ga ik zeker maken.