KookJij

Varkensschouder op Italiaanse wijze geroosterd

Een heerlijk varkensschouder op italiaanse wijze geroosterd recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensschouder op Italiaanse wijze geroosterd te bereiden

1).Maak een mengsel van de alle kruiden in de vijzel + de 6 tot pulp geknepen knoflookteentjes en maak daarvan met de olie een dik smeersel.
2).Piqueer de 4 tenen knoflook die in schijfjes werden gesneden in het stuk vlees en masseer het vlees met de kruidenpasta.
3).Pak het vlees losjes in alu folie en zet een nacht over in de koeling.
4).Zet de volgende dag het vlees in de oven op 225°C in een grote schaal, nadat eerst de schaal bedekt was met olie en daarna de varkensschouder bedropen is met olie.
5).Na 30 minuten de oventemperatuur zetten op 150°C en het vlees een dikke 3 uur daarin houden.
6).Haal het vlees uit de oven zet voor 30 minuten weg voor een half uur, losjes verpakt in alu-papier.
7).De ovenschotel blussen met de wijn en de bouillon en voor de helft in laten koken om een jus te maken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Snijd het vlees in mooie plakken en geef hierbij bv een risotto met pompoen of Mexicaanse rijst en grove appelmoes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robertvangrieken

robertvangrieken zegt:
Lijkt mij heerlijk, ga ik maken:p