KookJij

Recept voor Varkensmousse in krokante mandjes

Een heerlijk varkensmousse in krokante mandjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en bereid de mandjes.Rol de plakjes bladerdeeg heel dun uit,bestrijk ze met water en bestrooi ze met vers geraspte parmigiano reggiano(italiaanse kaas).Leg de plakken deeg op elkaar en vouw ze dicht als een envelop zodat u een dik stuk deeg krijgt,dat u vervolgens uit rolt tot een dikte van 3 milimeter.Prik gaatjes in het deeg en snijd er 12 cirkels van met een diameter van 12 centimeter,waarmee u 12 geribbelde vormpjes bekleedt.Leg cirkels bakpapier in de vorm op het deeg,vul de vormpjes met gedroogde bonen(die ervoor zorgen dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken)En plaats ze ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden.Verwijder het bakpapier en de bonen en zet de vormpjes nog eens 10 minuten in de oven.Haal ze er daarna uit en haal de mandjes uit de vormpjes.De mousse:Laat de foie gras marineren in een flinke scheut brandy.Snijd het vlees en het spek in blokjes en doe het geheel in een braadpan met een gesnipperde sjalot,een scheutje olie,1/3 deel van 1 glas wijn,peper en zout.Zet een deksel op de pan en laat het geheel op een matig vuur stoven tot alle vloeistof is verdampt en het vlees begint te spetteren.Voeg de foie gras met de brandy toe en flambeer.Draai het vuur uit zodra de alcohol is verdampt en laat het geheel afkoelen.Pureer het afgekoelde vlees en de foie gras met de braadvochten en de mascarpone.Klop de slagroom stijf met een snufje zout en 1 eetlepel balsamico azijn en roer de slagroom door het gepureerde mengsel,zodat u een mousse krijgt.Doe de mousse in een spuitzak met een breed,glad mondstuk waarmee u de mandjes vult.Garneer naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst