KookJij

Varkenshaasblokjes in roomsaus

Een heerlijk varkenshaasblokjes in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zelf bedacht
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasblokjes in roomsaus te bereiden

Snijd het vlees in blokjes, marineer met de marinade. Snijd de uien in ringen, voeg toe aan het vlees en laat dit een paar uur in de koelkast staan.

Snijd de champignons in plakjes, bak deze en haal ze weer uit de pan. Bak het vlees met de uien. Als het vlees gaar is, paprika toevoegen. Dan de bloem toevoegen, goed roeren. Witte wijn toevoegen, ongeveer 200 ml. gewoon kijken hoe de saus wordt. Zure room toevoegen, eventueel nog wat wijn/bloem. Champignons toevoegen. Als laatste de peterselie toevoegen.

De tagliatelle koken. Afgieten. Royaal olijfolie eroverheen, paar tenen knoflook erdoorheen en een halve citroen uitknijpen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Esther

Esther zegt:
Ik heb toch nog een zakje marinademix liggen:

Kruidenmix Marinade van Verstegen (sorry voor het foutje), inhoud: 20 gram. Er staat op dat het voor 1 kilo vlees is maar dat geldt niet voor dit gerecht:?:?
Esther

Esther zegt:
Tomaat ipv paprika weet ik niet, misschien erbij? Paprika is lekker maar niet zo "nat" als tomaten. Het gewicht van de kruiden weet ik niet, het zijn van die standaard zakjes, daar is maar 1 maat van. Ze hebben ook zo'n grote bus, meestal bij de slager verkrijgbaar. Dan zou je bij de supermarkt even moeten kijken hoeveel er in zit (heb nu niets in huis... vandaar). Het basisingredient is de varkenshaas en die snijd ik iets kleiner dan satévlees. Je hoeft bij het eten zeg maar bijna niet te snijden
robmar

robmar zegt:
Esther,

Wat is het gewicht van de marinade-kruiden en welke zijn de basisingrediënten?
Hoe op welke grootte worden blokjes vlees het best gesneden?
Irmgard Segerink

Irmgard Segerink zegt:
Hallo, kan je ook in plaats van paprika tomaten gebruiken?
Esther

Esther zegt:
Hoi Willy en Lieuwe,

Dit is de "marinade mix" van Steegeman. Hangt gewoon bij de kruiden in de supermarkt. Op een pond gebruik ik 2 zakjes, het moet een beetje veel zijn, anders wordt de saus te flauw. Succes!
willy

willy zegt:
beste,
wat is zakje marinademix?:(
Lieuwe

Lieuwe zegt:
Dit recept lijkt mij heel lekker en ga ik ook zeker een keer maken, maar ik zou nog wel graag van je willen weten wat voor marinade mix je gebruikt en de exacte hoeveelheid.

Groetjes,

Lieuwe