KookJij

Varkensgehakt met 5-Kruiden en Pinda's

Een heerlijk varkensgehakt met 5-kruiden en pinda's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensgehakt met 5-Kruiden en Pinda's te bereiden

1).Gaar de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
2).Meng de 5-kruiden poeder met het gehakt
3).Doe bacon,knoflook,gember en lombok in de blender en draai daarvan een egale pasta
4).Verhit de olie in een anti aanbakpan en fruit hierin aan het bacon-mengsel,totdat het spek het meeste vet heeft afgegeven.
5).Doe dan het gehakt mengsel er bij en roer dat rul en doe dat tot het gehakt geheel grijs is geworden.
6).Doe er nu bij de ketjap,Worcestershire saus,de lenteuitjes,suiker en de azijn en roer weer goed door.Verhit op matig vuur gedurende 15 minuutjes,dan is het vlees gaar
7).Nu doen we er de rijstnoedels bij en roeren weer goed om

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We verdelen de noedel-schotel over de borden en garneren met de extra lenteuitjes en de grof gehakte pinda's.
Voor de liefhebber is dan de taugé er al door geroerd.
Eventueel nog extra garneren met korianderblaadjes.
*****
Dit is eigenlijk een nieuwjaarsschotel : je wenst elkaar immers altijd een lang en gelukkig leven!Welnu,de noedels en de pinda's staan borg voor een lang en gelukkig leven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst