Recept
« Terug naar recepten
Tonijnmousse flensjes
PT20M
Tonijnmousse flensjes
Een heerlijk tonijnmousse flensjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijnmousse flensjes te bereiden
in zeef tonijn goed laten uitlekken.
in kom doen: bloem, melk en ei.
tot beslag roeren.
in koekenpan 1/2 el boter verhitten.
met soep opscheplepel 1/3 deel van het beslag nemen en een pannenkoek bakken, daarna nog 2 bakken.
flenjes laten afkoelen.
in mengbeker tonijn 50 gr boter, 1 el dille, cognac, anijslikeur, mosterdpoeder en peper pureren.
tonijnmengsel over flensjes uitspreiden.
kappertjes en 1 el dille erover strooien.
flensjes voorzichtig oprollen en op bord leggen.
afgedekt in koelkast in +/- 3 uur laten opstijven.
olijven halveren.
elk flensje in 6 gelijke stukken snijden.
garneren met olijf.
met coctailprikker vaststeken.
in kom doen: bloem, melk en ei.
tot beslag roeren.
in koekenpan 1/2 el boter verhitten.
met soep opscheplepel 1/3 deel van het beslag nemen en een pannenkoek bakken, daarna nog 2 bakken.
flenjes laten afkoelen.
in mengbeker tonijn 50 gr boter, 1 el dille, cognac, anijslikeur, mosterdpoeder en peper pureren.
tonijnmengsel over flensjes uitspreiden.
kappertjes en 1 el dille erover strooien.
flensjes voorzichtig oprollen en op bord leggen.
afgedekt in koelkast in +/- 3 uur laten opstijven.
olijven halveren.
elk flensje in 6 gelijke stukken snijden.
garneren met olijf.
met coctailprikker vaststeken.