KookJij

Thaise wontonsoep

Een heerlijk thaise wontonsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: thaiskookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise wontonsoep te bereiden

Pel en snipper de knoflookteen.Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom.Spreid de wontonvellen uit op het werkvlak.Vul elk vel met 1 royale theelepel en vouw het dicht.Bevochtig de randen met wat water en plak ze dicht.Bereid de soep.Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes.Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook bruin.Breng in een grote pan 2 liter water met de botten aan de kook en laat ze 10 minuten sudderen.Zeef de soep(de botten worden niet meer gebruikt.Breng in een andere pan water aan de kook en laat hier in de wontons 30 seconden zachtjes koken.Schep ze voorzichtig over in de bouillon en voeg de vissaus en het zout toe.Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.Voeg de paksoi aan de soep toe en breng deze aan de kook.Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.Verdeel de taugé over 4 kommen en schep de soep erover.Garneer de soep met de knoflook,ui en koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo M, bij de ingrediënten staat vermeld voor de vulling van de wontonvellen: 1 knoflookteen, 250 gram varkensgehakt, 1 theelepel lichte sojasaus, 2 theelepels thaise vissaus, snufje vers gemalen peper.
Voor de soep staan eveneens de ingrediënten vermeld. Groetjes Hilde KookJij
M

M zegt:
Misschien ligt het aan mij maar ik kan er niet goed uit opmaken wat nu de vulling is voor de wonton en wat voor de soep?
Rene

Rene zegt:
Nou kom ik hier ook weer de term "Lichte sojasaus" tegen. Kan iemand mij vertellen welke sojasaus dit is?
Mia van Gerwen

Mia van Gerwen zegt:
Ik heb de soep ook nog eens gemaakt met gehakte garnalen i.p.v. varkensgehakt.Was ook heerlijk!
silvana montanez

silvana montanez zegt:
de soep lijkt me heerlijk