Recept
« Terug naar recepten
					
						Thaise ananasrijst
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Thaise ananasrijst
Een heerlijk thaise ananasrijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Simone Rutten
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									www.meiasia.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Thaise ananasrijst te bereiden
 Breng een pan met 1 liter water met zout aan de kook en doe er de rijst in. Laat de rijst in 10-15 minuten op laag vuur gaar worden. Giet af. Maak de verse ananas schoon en snijd in blokjes, laat ze goed uitlekken. Of open het blikje ananas en laat de stukjes uitlekken. 
Snijd de paprika en het kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak het kipfilet goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog 1 minuut. Meng roerbakpasta van MeiAsia met het kipmengsel en bak 2 minuten. Voeg de uitgelekte stukjes ananas erbij. Schep de rijst door het mengsel en voeg naar smaak zout en peper toe. Warm het geheel goed door.
Schep vlak voor het serveren de koriander erdoor.
 
										Snijd de paprika en het kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak het kipfilet goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog 1 minuut. Meng roerbakpasta van MeiAsia met het kipmengsel en bak 2 minuten. Voeg de uitgelekte stukjes ananas erbij. Schep de rijst door het mengsel en voeg naar smaak zout en peper toe. Warm het geheel goed door.
Schep vlak voor het serveren de koriander erdoor.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Een makkelijk Aziatisch gerecht dat er feestelijk uitziet. Valt ook erg in de smaak bij mensen die normaal wat minder avontuurlijk zijn.  
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Halina zegt:
 
                    





 
					 
									
Liske zegt: