KookJij

Recept voor Surinaamse saucijzenbroodjes

Een heerlijk surinaamse saucijzenbroodjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Moen - K. Patat
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maal de ui, knoflook en peper helemaal fijn.
Meng het door het gehakt, samen met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Splits een ei, je hebt alleen de dooier nodig.
Kneed de dooier en de ketjap door het vleesmengsel.
Zet het geheel goed afgedekt in de koelkast en laat het minstens 1 dag staan.
Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een bakplaat.
Splits het andere ei; je hebt alleen de dooier nodig.
Verdeel het gehaktmengsel in 10 delen.
Rol elk deel uit tot een worstje, iets korter dan een velletje bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg velletjes dubbel.
Leg 10 dubbelgevouwen velletjes naast elkaar en leg op elk een "worstje".
Leg er een ander, dubbelgevouwen vel overheen.
Druk de lange uiteinden stevig aan.
Eerst met je vingers en daarna met een vork.
Druk de korte uiteinden een klein beetje dicht.
Smeer de bovenkant van de broodjes dunnetjes in met de eierdooier. Bak de broodjes in 30 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Dank je brinkie1970; weer wat geleerd!!:)
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Een adjoema peper lijkt heel erg op de Madame Jeanette. De adjoema peper wordt gebruikt voor de smaak en de Madame Jeanette voor de pittigheid. Niet dat de adjoema niet pittig is. :p
gea

gea zegt:
Klinkt erg lekker!!!! Wat is Adjoema peper????
Groetjes