KookJij

Stoofperen met dadel slagroom

Een heerlijk stoofperen met dadel slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofperen met dadel slagroom te bereiden

Peer schillen met de dunschiller.
Halveren, klokhuis verwijderen en nerf van de steel.

Pan met water op het vuur. (peren net onderwater zetten)
Suiker toevoegen, laurierbladeren.
Dadels fijn snijden, room opkloppen, (met suiker) dadels door de slagroom mengen met spatel (opletten dat je de luchtigheid blijf behouden).

Slagroom in de koelkast zetten om op te stijven.

Opletten indien nodig suiker toevoegen.
Peren na 25 minuten voorzichtig uit de pan halen. Kookvocht in koken tot gewenste dikte voor een heerlijke peren siroop of stroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst