KookJij

Recept voor Date squares óf Dadel vierkantjes

Heerlijke plaatkoek van dadels en havermout
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Vulling: kook dadels, water, sinaasappelrasp en suiker tot een zachte massa, wél goed opletten dat het niet aanbrand regelmatig omroeren en zo nodig beetje water erbij doen, dan van de kookplaat  nemen en het sap erdoor roeren en af laten koelen. Deeg: meng alle droge ingrediënten door elkaar en hak er de koude boter in stukjes door met twee messen, kneed het op een koud aanrecht tot een geheel en verdeel het in 2 helften. Leg op de bodem het bakpapier en beboter de opstaande kanten.Verdeel het deeg op de bodem en schep hier de afgekoelde vulling op en verkruimel de andere deeghelft op de vulling, bak het in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 30-35 minuten tot het mooi bruin gekleurd is, even uit de oven en dan warm in vierkantjes snijden en de randen los snijden  in vorm af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is een Canadese traktatie van mijn Tante Corry die dit als haar favoriete dadelkoek recept gebruikte, en natuurlijk hier in de familie ook rondgaat, door de zachte vulling heb je een krokante korst met een malse binnenkant.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
1 cup bloem is 125 gram, 1½ is 188 gram, bruine suiker 1 cup is 220 gram, 1 cup havermout is 100 gram en 1 cup boter is 240 gram, cup maten kun je in Nederland ook gewoon kopen en ik heb deze informatie van internet gehaald en nagemeten, het klopt precies.
Yvonne Frencken

Yvonne Frencken zegt:
Hallo,
Het lijkt me een heel lekker recept en wil het een dezer dagen gaan maken.
Ik heb een tweetal vraagjes :
1. s.v.p. de exacte hoeveelheid gram van de bloem, de roomboter, de bruine suiker en de havermout .

2. Kan ik ook een springvorm nemen i.p.v. een vierkante bakvorm ?

Groetjes
Yvonne