KookJij

Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus

Een heerlijk steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus te bereiden

Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig met de champagne en 1 dl room. Laat inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de andere helft van de room opgeklopt toe samen met de eidooier en de mosterd. Kruid en werk af met citroen.
Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter, verwarm op het vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng terug tot een gladde massa .
Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk. Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
Dreseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst