KookJij

Saus Bolognese (rage alla bolognese)

Een heerlijk saus bolognese (rage alla bolognese) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus Bolognese (rage alla bolognese) te bereiden

Paddestoelen weken in water.Wortelen en de selderij schoonmaken en wassen.Teentjes knoflook,paddestoelen en de groenten fijnhakken.Olijfolie in een pan verhitten en de dobbelsteentjes spek uitbakken,ui,wortel,selderij en paddestoelen toevoegen en smoren.Gehakt toevoegen en aanbraden.Wijn erbij gieten de de tomatenpuree erdoor roeren.Met nootmuskaat,marjolein,peper en zout op smaak brengen en op een laag vuur zachtjes laten koken.Evt.wat water toevoegen.De saus moet ca.2 uur blijven borrelen.Af en toe roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerard Meyer

gerard Meyer zegt:
Waar zijn de tomaten, en eerst de tomatenpuree door het vlees laten mee bakken om te ontzuren. Dit is geen echte Bol saus.