Recept
« Terug naar recepten
					
						Russisch frambozentaartje
						PT100M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Russisch frambozentaartje
Een heerlijk russisch frambozentaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 100 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Rusland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Charlotte Malachov´
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Russisch frambozentaartje te bereiden
Vet een ronde puddingvorm (20 cm doorsnee) in met boter. 
Plaats de lange vingers verticaal langs de wand.
De gelatineblaadjes in ruim koud water 5 minuten weken.
Ondertussen de melk met de vanillesuiker en de likeur aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Scheid de eierdooiers en de eiwitten.
De eierdooiers met suiker in een ruime kom met een garde (of mixer) schuimig opkloppen.
Met een houten lepel door het gesuikerde water spatelen.
Dan tegen de kook aanbrengen en wat laten indikken.
Schenk het geheel over in een schone kom.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door hety warme eimengsel.
Als het wat dikkig wordt, 350 g frambozen, de bessen en de gemalen amandelen erbij roeren.
De slagroom stijfkloppen en door het frambozenmengsel spatelen. De eiwit stijfkloppen, de slagroommassa erop scheppen en alles luchtig omscheppen.
Het geheel in de puddingvorm scheppen en circa 3 uur in de koelkast plaatsen.
De puddingvorm omgekeerd op een schaal plaatsen en de vorm voorzichtig losmaken.
Garmeer het taartje met basterdsuiker en het restant van de frambozen.
									Plaats de lange vingers verticaal langs de wand.
De gelatineblaadjes in ruim koud water 5 minuten weken.
Ondertussen de melk met de vanillesuiker en de likeur aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Scheid de eierdooiers en de eiwitten.
De eierdooiers met suiker in een ruime kom met een garde (of mixer) schuimig opkloppen.
Met een houten lepel door het gesuikerde water spatelen.
Dan tegen de kook aanbrengen en wat laten indikken.
Schenk het geheel over in een schone kom.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door hety warme eimengsel.
Als het wat dikkig wordt, 350 g frambozen, de bessen en de gemalen amandelen erbij roeren.
De slagroom stijfkloppen en door het frambozenmengsel spatelen. De eiwit stijfkloppen, de slagroommassa erop scheppen en alles luchtig omscheppen.
Het geheel in de puddingvorm scheppen en circa 3 uur in de koelkast plaatsen.
De puddingvorm omgekeerd op een schaal plaatsen en de vorm voorzichtig losmaken.
Garmeer het taartje met basterdsuiker en het restant van de frambozen.
                    