KookJij

Rundvleeskroketten

Omdat ik graag wil weten wat ik eet maak ik zoveel mogelijk zelf van de basis en ze zijn heerlijk, en ik kook heel graag
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleeskroketten te bereiden

  1. Zet het vlees op met koud water, zodat het onder staat en breng het langzaam aan de kook. Er vormt zich een schuimlaag op het kokende vleeswater dat haal je er af met de schuimspaan tot er niks meer komt. Voeg de bouillontabletten nu toe en laat de bouillon op een plaatje of heel klein pitje 4 uur trekken , het mag niet koken !
  2. Als het vlees goed gaar is haal je het uit de bouillon en trek je het met een vork uit elkaar .meet nu ongeveer 1,5 liter bouillon af . Smelt de boter in een grote pan en doe er zoveel bloem bij tot je een dikke deegbal hebt en de boter is opgenomen, schep er een halve soepscheplepel bouillon bij en voeg nog wat bloem toe tot je een stevige deegbal hebt. voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed met een garde dat er geen klontjes in zitten en het een stevige ragout wordt. Voeg nu het vlees toe de kerrie ,peper en maggi en al roerende met een houten of kunststof lepel breng je dit even aan het kookpunt , let op de bodem dat het niet aankoekt !Stort de dikke brij op een lage schaal en laat het een nacht goed afkoelen in de koelkast.
  3. Kneed het mengsel even met  rubberhandschoenen aan goed door elkaar zodat de beetje ingedroogde bovenlaag goed vermengd is met de rest. Zet een grote schaal met paneermeel klaar en een lage schaal met geklopte  eieren  en vorm met handschoenen aan de kroketten haal ze eerst door het geklopte ei en dan door de paneer rol ze op een kunststof plank mooi in vorm , er mogen geen scheuren in zitten ze moeten goed glad gevormd worden, dan herhaal je dit nog een keer, ei en paneer mooi glad rollen en los van elkaar even aanvriezen dan verpakken en invriezen. Mijn ervaring als ze bevroren gebakken worden bakken ze niet stuk , doe je dit meteen na het rollen wil de korst wel eens barsten .

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept maak ik al jaren en is heerlijk als een snack of op een broodje voor de lunch. Je zou er ook bitterballen van kunnen vormen voor wie dat leuk vind. Ik had 30 stuks en ze wegen +- 70 gram per stuk. Succes en smakelijk eten !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst