KookJij

Recept voor Rundvlees met pestosaus en courgette

Een lekker stoofgerecht met gewokte courgette!
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng 600 cc water aan de kook en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Het rundvlees in kleine dobbelstenen snijden (1x1cm) en toevoegen aan de kokende bouillon. Opnieuw aan de kook laten komen en goed afschuimen.
Met deksel op de pan gedurende 1 uur zacht door laten koken. Na een uur goed omroeren 2 el. olijfolie toevoegen en het vocht gedurende nog een uur (zonder de deksel op de pan) tot de helft laten inkoken. De pesto door het geheel roeren.
1-2 theelepeltjes aardappelzetmeel aanmaken met koud water en toevoegen aan het vlees. Nu nog een paar minuutjes laten doorkoken en dan is het vlees klaar.

De courgette in partjes snijden en in de wok in 2 - 3 lepels olie snel bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Ja hoor Anja, je kunt het vocht reduceren met het vlees in de pan.
Groetjes, Tania
atijdemanmilani

atijdemanmilani zegt:
Hallo Tania,
Het inkoken gebeurd dat met het vlees in het vocht?Alvast bedankt..groetjes ANJA..
edwin

edwin zegt:
geweldig recept ook heerlijk met rode pesto knoflook en broccoli.
Bep Massop

Bep Massop zegt:
Het smaakte heerlijk.Ik zal het beslist nog wel eens maken.
Henny

Henny zegt:
ja ik heb even jou recept gezien het zal mijn wel lekker smaaken, ik zal dit gouw maken