Recept
« Terug naar recepten
					
						Rundergebraad met rode wijnsaus
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rundergebraad met rode wijnsaus
Een heerlijk rundergebraad met rode wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rundergebraad met rode wijnsaus te bereiden
  1. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Pel en halveer de knoflook. 
2. Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter. Kruid het met peper en zout. Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn. Besprenkel alles met de olijfolie.
3. Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180°C. Bedruip tussendoor met het braadvocht. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
4. Blus intussen de braadslee met de wijn. Schraap het aanbaksel goed los. Schenk door een zeef in een steelpannetje. Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit. Laat de wijnsaus tot de helft inkoken. Doe er de vleesfond bij. Laat 2 minuten stevig doorkoken.
5. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
6. Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.
									2. Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter. Kruid het met peper en zout. Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn. Besprenkel alles met de olijfolie.
3. Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180°C. Bedruip tussendoor met het braadvocht. Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
4. Blus intussen de braadslee met de wijn. Schraap het aanbaksel goed los. Schenk door een zeef in een steelpannetje. Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit. Laat de wijnsaus tot de helft inkoken. Doe er de vleesfond bij. Laat 2 minuten stevig doorkoken.
5. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
6. Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.
 
                    





 
					
rmascini zegt:
"rundergebraad" mag je in het nederlands(?) ook rosbief noemen:?
Rob