KookJij

Risotto-frituur met kern van gesmolten kaas

Een heerlijk risotto-frituur met kern van gesmolten kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vriend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto-frituur met kern van gesmolten kaas te bereiden

1).Maak het ballenbeslag door de risotto te mengen met de Parmezaan, kookroom, platte peperselie, eier-
dooier en peper.
2).Maak hiervan 8 ballen en werk de Fontina-kaas in de kern van de ballen (met duim in de ballen een gat drukken, kaas hierin en het gat wegwerken).
3).Rol de ballen door de bloem, dan door het melk-eimengsel en vervolgens door het broodkruim.
4).Zet de ballen vervolgens 24 uur in de koeling.
5).Verhit de frituurolie op 185°C.
6).Doe een paar ballen (niet meer dan 2 ballen tegelijk,anders koelt de olie te veel af) in de olie en frituur ze 5-6 minuten tot ze mooi gouden bruin zijn geworden.
7).Laat ze daarna uitdruipen in het keukenpapier en houd ze warm.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien ze op met een verwarmde tomatensaus, -ketchup, mayonaise, mosterdsaus, enz,enz,
In Italië noemen ze dit "Arancini" (=sinaasappeltjes).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst