KookJij

Recept voor RIJST : Rijst met Garnalen uit de Wok

Dit is een aangepast recept uit Maleisie, waarvan vele variaties in omloop zijn. Deze hieronder is er een uit het ouderlijk huis van mijn vrouw. We gebruiken hiervoor (een restant) rijst van de vorige dag.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Maak van de 3 eieren en 2 eetlepels rijstolie 2 omeletjes en snijd die heel klein en zet dan weg.
  2. Doe de rest van de rijstolie in de wok en fruit daarin aan de sjalot, knoflook, lombok en trassi gedurende 2 ½ minuut. Roeren!
  3. Voeg de stukjes garnaal toe en fruit die al roerend gedurende 1 minuut. Voeg dan de rijst toe en blijf goed roeren gedurende een minuutje of 4.
  4. Voeg vervolgens toe de ketjap, oestersaus, witte peper en suiker en roer weer goed door gedurende 2 minuten.
  5. Dan de kleine stukjes omelet door de rijstmassa roeren.
  6. Verdeel over de borden en bestrooi met koreanderblad, lente-ui en geef er atjar bij of mosterdblad uit het zuur.
  7. Mosterdblad uit het zuur : In plaats van mosterdblad ook te gebruiken blad van koolrabi, bok choy, spinazie, boerenkool, chard, bietengroen of zuring. Kook 500 cc water met 2 eetlepels suiker, 10 cc zeezout, 4 eetlepels witte azijn. Snij een litermaat vol met het uitgekozen blad. Doe het blad in een grote weckpot en overgiet met de hete vloeistof en laat 3 dagen staan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij jasmijnthee, biertje of een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst