KookJij

Mangocompote met rozijnen en specerijen

Een heerlijk mangocompote met rozijnen en specerijen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mangocompote met rozijnen en specerijen te bereiden


Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes (ongeveer 600 g nettogewicht). Doe ze in een stoofpan met de suiker, het limoensap, het vierkruidenpoeder en de rozijnen. Breng al roerend aan de kook. Dek af en laat 10 à 15 min. op een zacht vuur sudderen.
De gaartijd hangt af van de rijpheid van de mango’s: de blokjes moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Dien lauw op met een bol vanilleijs of koud met plattekaas. Je kan deze compote ook serveren bij wild, ganzenlever, gevogelte, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst