Recept
« Terug naar recepten
Lycheemousse met lychees en stervruchten
PT45M
Lycheemousse met lychees en stervruchten
Een heerlijk lycheemousse met lychees en stervruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lycheemousse met lychees en stervruchten te bereiden
Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.
Giet het vocht van de lychees in een maatbeker.
Vul het vocht aan met likeur tot 4 dl.
Breng 1,8 dl van het vocht aan de kook.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in het hete vocht.
Roer de rest van het (koude) erdoor en laat het mengsel lobbig worden.
Klop ondertussen de slagroom stijf in de ene kom en de eiwitten in een andere.
Roer het lobbige lycheevocht door de slagroom en spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Verdeel de mousse over 5 met slaolie ingevette puddingvormpjes of coupes en laat de mousse in de koelkast opstijven.
Snijd de stervrucht in plakjes.
Breng het citroensap met 1/2 dl water en de suiker aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en kook de stervruchten 3 min. in het vocht.
Laat ze in het vocht afkoelen.
Keer de vormpjes om op 5 borden en laat de mousse er uit glijden.
Garneer met de lychees en plakjes stervrucht.
Of serveer de mousse in de coupes en leg het fruit erop.
Giet het vocht van de lychees in een maatbeker.
Vul het vocht aan met likeur tot 4 dl.
Breng 1,8 dl van het vocht aan de kook.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in het hete vocht.
Roer de rest van het (koude) erdoor en laat het mengsel lobbig worden.
Klop ondertussen de slagroom stijf in de ene kom en de eiwitten in een andere.
Roer het lobbige lycheevocht door de slagroom en spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Verdeel de mousse over 5 met slaolie ingevette puddingvormpjes of coupes en laat de mousse in de koelkast opstijven.
Snijd de stervrucht in plakjes.
Breng het citroensap met 1/2 dl water en de suiker aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en kook de stervruchten 3 min. in het vocht.
Laat ze in het vocht afkoelen.
Keer de vormpjes om op 5 borden en laat de mousse er uit glijden.
Garneer met de lychees en plakjes stervrucht.
Of serveer de mousse in de coupes en leg het fruit erop.