KookJij

Lycheemousse met lychees en stervruchten

Een heerlijk lycheemousse met lychees en stervruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lycheemousse met lychees en stervruchten te bereiden

Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.
Giet het vocht van de lychees in een maatbeker.
Vul het vocht aan met likeur tot 4 dl.
Breng 1,8 dl van het vocht aan de kook.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in het hete vocht.
Roer de rest van het (koude) erdoor en laat het mengsel lobbig worden.
Klop ondertussen de slagroom stijf in de ene kom en de eiwitten in een andere.
Roer het lobbige lycheevocht door de slagroom en spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Verdeel de mousse over 5 met slaolie ingevette puddingvormpjes of coupes en laat de mousse in de koelkast opstijven.
Snijd de stervrucht in plakjes.
Breng het citroensap met 1/2 dl water en de suiker aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en kook de stervruchten 3 min. in het vocht.
Laat ze in het vocht afkoelen.
Keer de vormpjes om op 5 borden en laat de mousse er uit glijden.
Garneer met de lychees en plakjes stervrucht.
Of serveer de mousse in de coupes en leg het fruit erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst