Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade van asperges en truffelolie
PT45M
Lauwwarme salade van asperges en truffelolie
Een heerlijk lauwwarme salade van asperges en truffelolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade van asperges en truffelolie te bereiden
Krieltjes onder koud water schoonboenen.
In pan met water en snufje zout krieltjes in ca 12 min. beetgaar koken.
Intussen asperges met dunschiller en houtachtige uiteinden (ca 2 cm) eraf snijden.
Haricots verts schoonmaken en halveren.
In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts apart in ca 10 min. beetgaar koken.
In vergiet laten uitlekken.
Je kunt ook de asperges en boontjes roerbakken.
Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren.
Bieslook fijn knippen.
Kaas in dunne plakjes schaven.
In kom azijn, olie en mosterd tot dressin kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen.
Salade over borden verdelen.
Garneren met plakjes kaas.
In pan met water en snufje zout krieltjes in ca 12 min. beetgaar koken.
Intussen asperges met dunschiller en houtachtige uiteinden (ca 2 cm) eraf snijden.
Haricots verts schoonmaken en halveren.
In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts apart in ca 10 min. beetgaar koken.
In vergiet laten uitlekken.
Je kunt ook de asperges en boontjes roerbakken.
Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren.
Bieslook fijn knippen.
Kaas in dunne plakjes schaven.
In kom azijn, olie en mosterd tot dressin kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen.
Salade over borden verdelen.
Garneren met plakjes kaas.