KookJij

Lasagne van tomaten

Een heerlijk lasagne van tomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne van tomaten te bereiden

De tomaten wassen en in stukjes snijden. De sjalotten en de knoflook fijnhakken en aanstoven in olijfolie. De stukjes tomaat, de oregano en de helft van het basilicum toevoegen. Gedurende 20 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de saus mixen, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en suiker.

De groenten schoonmaken, in stukjes snijden en gaarstoven in olijfolie.

De oven voorverwarmen op 175 graden.

De voorgekookte lasagne eventjes in kokend water leggen en laten uitdruipen. De mozzarella in dunne schijfjes snijden.

Een vuurvaste schotel insmeren met boter en de ingrediënten er in laagjes in schikken: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, groenten, een basilicumblaadje, mozzarellaschijfjes en opnieuw een laagje tomatensaus. Eindigen met tomatensaus, bestrooien met Parmezaanse kaas en in de oven laten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lil

lil zegt:
Lekker, vegetarisch.