KookJij

Lamsrug met een honing- tijmsaus

Een heerlijk lamsrug met een honing- tijmsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsrug met een honing- tijmsaus te bereiden

Sausbereiding:

Maak de groenten van de saus schoon en snijd deze klein.
Doe de groenten met het laurierblad, tijmtakjes, de gekneusde peperkorrels en de wijn bij de lamsfond en kook in tot ca 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Zeef de saus, voeg honing en breng op smaak met peper en zout, eventueel gemalen tijm en balsamico-azijn.
Monteer op met boter en houd de saus warm.

Vlees:
Kruid de lamsruggen met peper en zout en braad ze mooi bruin.
Zet ze daarna in een voorverwarmde oven van 170 graden C. en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 60 graden C.

Ratatouille:
Snijd de paprika's, courgettes, aubergine en champignons in mooie kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.
Schil de winterpenen, snij ze in kleine blokjes en blancheer ze.
Doe olie in een braadpan en voeg tijm,sjalotjes en knoflook toe.
Voeg daarna de paprika's, courgettes en champignons toe.

Uitserveren:

Leg de ratatouille in het midden van een warm bord.
Snijd van de lamsrug mooie koteletjes en serveer er 2 per bord.
Leg ze op de ratatouille.
Giet de saus eroverheen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bas

Bas zegt:
Schoon schillen, want daarna moet je het snijden alles even dik snijden zodat het even snel gaard.
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Schil de wintertenen, lees ik. Dik of dun schillen? haha;)
André

André zegt:
Er moest wel een keer een reactie komen hoor! Heeeeeerlijk!!!:p:p;)