KookJij

Konijn op zijn Duvels

Heerlijk konijn gemarineerd met Duvel, ajuin en wortelen goed gekruid.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn op zijn Duvels te bereiden

  1. Marineer de stukken konijn +/- 12 uur met de Duvel, kruiden, cayennepeper, tabasco, worcestersaus de look uitgeperst, ajuin in blokjes gesneden de wortel gehalveerd en in schijven gesneden. Haal het vlees uit de marinade en dep droog bak deze bruin aan in boter. Neem de tajine verdeel het konijn erin en voeg de marinade toe deksel op de tajine. Zet het vuur op de laagste stand en laat  zachtjes garen. Neem een deel van de jus uit de tajine breng dit in een kookpot aan de kook bind de saus. Serveer zeer warm en dien op met aardappelwortelpuree.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Gerard, fijn om bepaalde recepten van mij op je website terug te vinden ;-) Groetjes Hilde
Gerard Schaefers

Gerard Schaefers zegt:
Dank voor je uitleg, Hilde.
Ik zal er 'beproefd' rekening mee houden.
Groeten,
Gerard
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Gerard de tabasco, cayennepeper en worcestersaus horen bij de kruiden, ik kruid altijd op gevoel. De ene heeft het graag pittig gekruid de andere weer niet. halverwege de bereiding kan je altijd proeven en indien nodig bijkruiden. Groetjes Hilde
Gerard Schaefers

Gerard Schaefers zegt:
In de beschrijving mis ik de de inzet van de tabasco, cayennepeper en Worcestershiresaus. En ook de gebruikte hoeveelheden.
Omdat dit nogal scherpe zaken zijn is de toegepaste hoeveelheid erg belangrijk.
Weet je nog wat je hebt gebruikt?
Vast bedankt.
Gerard
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ja uw ventje en Duvel twee handen op een buik ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ventje was helemaal blij toen hij jouw receptje zag :-)