KookJij

Kipkerrie met rijst

Een heerlijk kipkerrie met rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipkerrie met rijst te bereiden

Kook volgens beschrijving eerst de rijst.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de rode ui.
Strooi kerrie, kurkuma en gember over de kip en zorg dat alles goed gekruid is.
Bak de kipblokjes in de hapjes pan licht bruin en voeg nu de gesnipperde ui toe. Voeg wat water toe en doe de sambal en de knoflook erbij. Roer dit alles goed door zodat het geheel wat oranje kleurt.
Laat dit even sudderen onder en deksel en voeg na ± 5 minuten als het water wat verdampt is de roomkaas toe. Roer dit alles door tot een mooi vast papje verkregen wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lars

lars zegt:
@ Kruidenvrouwke
De hoeveelheid kerrie, kurkuma en gemberpoeder is naar gelang je smaak. Zelf doe ik 2 eetlepels kerrie,1 eetlepel kurkuma en ½ eetlepel gemberpoeder.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Inderdaad Kruidenvrouwke. Maar al te vaak worden recepten gegeven zonder de preciese hoeveelheden en dan zijn die recepten te riskant of helemaal waardeloos, want wie wil tijd en geld spenderen aan een recept, dat misschien helemaal mislukt? Bv. soms schrijft men een blik bonen of zo. Waarom niet even de juiste inhoud van dat blik vermelden? Deze recepten worden over de hele wereld gelezen en geprobeerd en we hebben niet allemaal toegang tot dezelfde producten.
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Graag zou ik de hoeveelheden weten van kurkuma, kerriepoeder en gemberpoeder. Heb je al eens kokosmelk geprobeerd in plaats van water? Vééél lekkerder! En ik zou het overigens wel wat op smaak maken met zout of een verkruimeld bouillonblokje(stukje).