KookJij

Kipbeignets met citroen

Een heerlijk kipbeignets met citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipbeignets met citroen te bereiden

Zeef de bloem met een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje. Roer er de eierdooier en 1 eetlp olie in. Roer er het bier door en nog ongeveer 5 cl lauw water. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Vermeng het citroensap met de rest van de olie, de geschilde en geraspte gemberwortel, de geperste knoflook, peper en zout. Snij de kip in stukken, leg ze in de marinade. Zet 30 min. in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag. Dep de stukken kip droog en dompel ze in het beslag.
Bak de porties 5 min. in frituuolie van 175°C. Draai ze af en toe om. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met partjes citroen.
Lekker met marmeladesaus.
Verhit de sinaasappelmarmelade met de 2 eetlp. water, tot de marmelade dik vloeibaar is.
Serveer warm bij de beignets.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst