KookJij

kip kerrie- ananassalade

Een heerlijk kip kerrie- ananassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kip kerrie- ananassalade te bereiden

Kook de kipfilets gaar in 0,5 l water met het bouillontablet.
Snij de ananas, appel en de sinaasappelpartjes in stukjes en doe ze in een schaal. Bedruppel ze met wat citroensap naar smaak.
Snij de kaas en koude kipfilets in stukjes en meng ze samen met de gewelde rozijnen door het ananasmengsel.
Maak een saus van zure room, zout en kerrie en schep de andere ingrediënten hier doorheen. Laat de smaken ongeveer een uurtje intrekken.
Op kamertemperatuur serveren.


Lekker op stokbrood bij de barbecue of een borrel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst