KookJij

Kip (Crêpes de Poule Citronnées)

Een heerlijk kip (crêpes de poule citronnées) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6-12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip (Crêpes de Poule Citronnées) te bereiden

Crêpes:
""""""""""""
*kluts de eieren tot ze licht en schuimig zien.Werk daar door de bloem,de room en de melk + maisolie tot een glad beslag zonder klonten.Voeg een mespuntje zout toe en roer nog eens goed door.Dit kan ook in de keukenmachine.
*Zet een anti-aanbakpan op het vuur, laat hem warm worden en kwast hem goed in met gesmolten boter of olijf olie
*Doe wat beslag in de pan,laat dit goed uitvloeien en bak zo
12 crêpes (=pannekoekjes)
*Zet apart weg op omgekeerd bord onder een stuk folie
#*
Vulling :
""""""""""
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Wrijf de kippenfilets goed in met een mengsel van zout,peper,paprika- en knoflookpoeder
*Zet dit in een schaal onder een stukje alu-folie 15 minuten
in de oven (of wat minder).Laat de kip afkoelen
*Snijd de kip heel fijn en zet apart
*Maak een homogeen mengsel van de kazen en de gedroogde oregano blaadjes en zet dit apart
#*
Citroen-Roomsaus:
"""""""""""""""""""""""""""
*Laat 2 eetlepels roomboter smelten in een anti-aanbak koekepan en bak de uitjes glazig.Blus dan met de Vermouth en roer even goed door
*Maak een mengsel van crême fraiche,citroensap en oregano en voeg dit al roerend toe aan de uien-vermouth massa en blijf goed roeren.Laat dit inkoken - onder zo nu en dan roeren - tot de saus begint te dikken.Roer er nu eventueel zout door ,veel peper en het dille-groen.Zet apart en houd warm (zet maar in een oven van ±70 graden en roer zo nu en dan.
#*
***Klaar voor gebruik zijn nu de crêpes,de vulling en de
saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Zet de oven aan op 210 graden Celsius
*We beleggen een oven -blad met anti-aanbakpapier,desnoods kwasten we het met wat olie of gesmolten boter.
*We leggen op een crêpe ± 1/12 deel van de vulling (kip en kaas!!!) en vouwen de crêpe dicht als een envelopje en leggen hem met de naad naar onderen op het ingevette oven-blad.
Herhaal dit 11 keer en zorg dat de pakketjes voldoende afstand van elkaar hebben.
*Schuif het oven-blad in het midden van de oven en laat dit
10-12 minuten staan.
*We halen de pakketjes uit de oven,leggen ze op de voorverwarmde borden,doen er wat citroen-room saus op en bij,bestrooien dat nog eens met de fijngehakte blaadjes en dat zijn dan de "Crêpes Tok-Tok"

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst